6.4 C
Brno
Pátek, 26 dubna, 2024

Vlasy si na podzim žádají speciální přístup. Jak jim vrátit zdraví, pevnost i lesk?

Po letním období obvykle ženská koruna krásy trpí – důvodem nebylo jen sluneční záření, které vlasy vysušuje, ale také nadměrné vystavování vodě, chloru či například střídání prostředí klimatizovaných s horkým exteriérem.

Pravda 01.10.2021 09:00 shutterstock 488292025Foto: Shutterstock
Péči o vlasy věnujeme obvykle mnohem méně času, než bychom měli.
Přidejte si k tomu zvýšenou potivost a s ní i výraznější vznik mazu či u některých dam a pánů zase naopak lupů. Polámané konečky a na pohled ochablé, unavené vlasy nejsou také žádnou zvláštností.

Právě podzimní období se tak velmi často stává obdobím regenerace, která se však neobejde bez patřičné pomoci a péče. Co tedy pro vlasy udělat, abyste jim vrátili lesk, pevnost či celkově zdravější vzhled?

hydratace
Možná jste to netušili, ale také pro zdravější a pevnější vlasy je důležité pít hodně vody. Pomáhají zejména bylinkové odvary a čaje. například takový odvar z kopřivy působí na vlasy blahodárně zevnitř i zvenčí. Součástí hydratačního režimu je i mytí vlasů.

Ošetření vlasů? Toto jsou naše tipy
FOTOGALERIE
Intenzivní revitalizační sérum Kérastase …
Ošetřující tuhý šampon od Garnier Botanic …

  • 6Kondicionér Elseve Dream Long Wonder Water od …
    Funguje to však zcela opačně – čím vlasy častěji myjete, tím sušší a roztřepenější končí. Myjte je s menší frekvencí, používejte vlažnou vodu namísto horké a v případě potřeby jejich ošetřujte hydratačními šampony i maskami. Co se teplot týče, kromě horké vody se vyhněte i horkému vzduchu. Nebo alespoň při fénování používejte co nejnižší možnou teplotu.

výživa
Pokud jsou vlasy nevzhledné a rozcuchané, vsaďte na rozličné oleje. Ať už je použijete přímo nebo jako součást ošetřujících produktů. Například arganový olej si díky svým speciálním vyživujícím schopnostem vysloužil označení marocké zlato. Je nabitý vitamíny A, E, mastnými kyselinami, skvalen, karotenoidy a steroly. Vytváří ochranný film na vlasovém vláknu, díky čemuž jsou vlasy zdravé a hedvábně jemné i během neblahých vlivů chladného počasí.

Součástí výživy jsou také správné produkty. Kromě klasického šamponu si vlasy v zimním a podzimním období ptají pečující masky či balzámy. Pokud používáte ty typu „leave-in“, tedy nevymývateľné, snižte frekvenci ošetření. Pro jemnější vlasy volte raději kondicionéry nebo Tekutina balzámy.

Pro krásné vlasy je důležitý nejen výběr správných produktů ale i výběr vhodných potravin bohatých na vitamíny a minerální látky jako ořechy, ryby a různá semínka. Také můžete sáhnout po výživových doplňcích ve formě tablet, a to po vitamínech skupiny B, C a E, které dodají vašim vlasům potřebné látky.

- Komerční sdělení-magazín

Mohlo by vás zajímat

- Komerční sdělení-PR články
- Komerční sdělení-magazín
- Komerční sdělení-magazín

Doporučené články z rubriky

- Komerční sdělení-aktuality