4.2 C
Brno
Úterý, 19 října, 2021

Zelí ve skle

Jednou z možností, jak se chránit před nemocí, je jíst taková jídla, které nám dodají potřebné vitamíny. Kysané zelí je známá pro pozitivní vliv na lidské zdraví.

magazín Vařečka 13.11.2018 07:00 zelí, kyselé zelí, vitamínyFoto: Shutterstock
Zelí můžeme nakládat do skleněných pohárů.
Obsahuje velké množství vitamínu C a působí antibakteriálně. Pokud nemáme sud, můžeme ji nakládat do skleněných pohárů. Nejjednodušší je naložit ji se solí, s mrkví a kmínem. Na 1 kg zelí třeba 20 g soli, mrkev a kmín přidáme podle chuti. Tímto množstvím naplníme jeden 700 ml pohár. Čím déle necháme nasolené zelí před nakládáním odležet, tím je měkčí a pustí více vody (1 hodina stačí). Zelí je nutné do sklenice pořádně natlačit, aby se vytěsnil vzduch a zelí dobře vykvasila. Při tlačení odléváme přebytečnou vodu, kterou můžeme použít na zelnou polévku. Zelí je dobré průběžně kontrolovat. Když víčko na sklenici dostatečně nedrží, může zelí hnědnout.

Aby sýr nevytekl
Když chceme, aby nám sýr při smažení nevytekl, používáme sýr s obsahem 45 procent tuku a smažíme ho na prudkém ohni s minimem tuku na pánvi. Sýr v tuku nesmí plavat. Takto usmažíme i sýr, který jsme v trojobalu obalily pouze jednou.

ČTĚTE VÍCE O nápad a řadách
Uklízejte ekologičtější! Jak na to? 3 způsoby, které něco změní
Uklízejte ekologičtější! Jak na to? 3 způsoby, které něco změní
Podzimní krása na vašem stole! Tykvičky a tykve jako přírodní dekorace
Podzimní krása na vašem stole! Tykvičky a tykve jako přírodní dekorace
Vyrobte pro vaši ratolest adventní kalendář sama! Takto může vypadat
Vyrobte pro vaši ratolest adventní kalendář sama! Takto může vypadat
Tipy, triky, nápady: Proč byste měli zkusit dýňový olej?
Tipy, triky, nápady: Proč byste měli zkusit dýňový olej?
Jablko v cestě
Pokud chceme zabránit tomu, aby byly buchty suché, přidáme do těsta nastrouhané jablko, které zbavíme slupky a jádřinců. Chuť jablka v cestě nebude znát a vláčný výsledek je zaručen.

Kůrka do zelí
Snad každý zná zápach, který se šíří bytem při vaření zelí, který mnoha lidem vadí. Stačí však do ní při vaření přidat kousek chlebové kůrky a je po problému.

- Komerční sdělení-magazín

Mohlo by vás zajímat

- Komerční sdělení-PR články
- Komerční sdělení-magazín
- Komerční sdělení-magazín

Doporučené články z rubriky

- Komerční sdělení-aktuality