6.4 C
Brno
Středa, 24 dubna, 2024

Masáže: Který typ si vybrat?

Žijeme v době stresu, před Vánoci možná ještě více než jindy. Na uvolnění a odpočinek tolik času nezbývá. Tím si prochází asi každý z nás. Ale věděli jste, že díky masáži se nejen krásně uvolníte, ale také si odpočinete a budete mít opět chuť do práce? Různých druhů masáží je v současnosti mnoho a každá je trochu jiná a něčím specifická.

Vsaďte na klasiku

Pokud jste úplný začátečník, co se masáží týče, tak zkuste klasickou neboli zdravotní masáž. Tento typ se vyvinul z masáže švédské a dodnes je nejpoužívanější masáží v lázeňských zařízeních. Snižuje totiž svalové napětí, zvyšuje prokrvení, urychluje látkovou výměnu, podporuje návrat žilní krve do srdce a urychluje vyprazdňování lymfatických cév a trávicího ústrojí.

Všechny tyto efekty vás hodí do psychické pohody, která velmi výrazně zapůsobí na vaše tělo. Budete se cítit odpočatější a výkonnější.

Zkuste masáž pro sportovce

Sportovní (rekondiční) a relaxační masáže využívají podobnou techniku, ale liší se v rychlosti a razanci. Oproti relaxační masáži se masáž pro sportovce více zaměřuje na propracování unavených svalů, proto je velmi vhodná pro sportovce. V zatěžovaných svalových skupinách se rychleji odplavují toxiny, svaly se tak lépe regenerují a jsou rychleji připraveny k dalšímu výkonu.

Věnujte pozornost páteři

Pokud vás trápí problémy se zády, tak ideální masáží je pro vás Breusserova masáž, která sestává z pomalých a jemných hmatů výhradně podél páteře. S pomocí třezalkového oleje uvolňuje meziobratlové ploténky, a pokud jsou některé vychýlené, tak je dokáže vrátit na své místo. Jejich tkáně jsou lépe okysličené, okolní nervová vlákna stimulovaná a krev zbavená škodlivin.

Díky této metodě dochází k vyrovnání páteře, což vede k celkovému ovlivnění pohybového aparátu, který se stává stabilnějším.

Prohřejte se kameny

Když se řekne kámen, tak si každý představí nějaký hrubý, ostrý kámen někde u cesty a představa, že to má být způsob relaxace, je absurdní. Lávové kameny jsou dokonale hladké a jako nahřáté a přiložené na správná místa, vám rozproudí energetické dráhy, uvolní svaly a budete se cítit skvěle.

Nebojte se exotiky

V posledních letech roste zájem i o exotické druhy masáží, které však nemusí vyhovovat každému, u někoho mohou fungovat kontraproduktivně. Obecně tyto masáže využívají vonné oleje, které v kombinaci s hmaty odborníka navodí pocit harmonie a klidu.

Za zdraví se nebojte připlatit

Ceny masáží nejsou nijak závratné, pohybují se okolo 500 Kč za hodinu, ale když je jednou zkusíte, tak na ně už nezapomenete. Pokud tedy budete chodit častěji, tak ta částka se velmi zvýší, a proto je tu půjčka bez registru. Protože na zdraví bychom neměli šetřit.

- Komerční sdělení-magazín

Mohlo by vás zajímat

- Komerční sdělení-PR články
- Komerční sdělení-magazín
- Komerční sdělení-magazín

Doporučené články z rubriky

- Komerční sdělení-aktuality